Zacusca de dovlecei pentru iarna



Ingrediente:
4 dovlecei potriviti
1 kg morcov
1 kg ardei grasi
1 kg gogosari
1 kg ceapa
300 ml ulei
2,4 linguri mari de bulion
3 foi de dafin
doua capatani de usturoi
1/2 lingura piper boabe
1 lingura sare grunjoasa, neiodata


Mod de preparare:
Taiati ceapa marunt. Dati morcovul pe razatoarea mare. Curatati dovleceii de coaja si ii taiati in cubulete. Pisati usturoiul. Tocati ardeii si gogosarii prin masina de tocat carne. Puneti uleiul la incins intr-o oala mare si adaugati ceapa si morcovul. Lasati la calit pana se inmoaie, fara sa se prajeasca. Adaugati dovleceii, ardeii si gogosarii, si mai lasati la fiert cca 20 de minute, amestecand din cand in cand. Adaugati usturoiul, bulionul, piperul, dafinul si sarea. Dati vasul la cuptor si lasati la fiert pana se ridica uleiul. Turnati zacusca in borcarnele care in prealabil au fost sterilizate si puneti la bain-marie timp de o ora pentru a tine pe timp de iarna.

Citeste si ...


Salata de macaroane cu peste afumat


Prajitura cu lamaie si portocala


Tort cu ciocolata si caramel


Cuscus cu piept de pui la gratar