Tarta cu migdale, coacaze, banane si miere



Ingrediente:
150 g faina
100 g migdale de sol
50 g zahar brun
1/3 lingurita de sare
120 g unt, taiat in bucati mici
un galbenus de ou
doua linguri apa rece
350 g coacaze rosii proaspete
doua banane
3 linguri de miere
afine (optional)


Mod de preparare:
Amestecati bine faina, migdalele macinate, zaharul brun si sarea intr-un castron. Adaugati cubulete de unt, galbenusul de ou si apa rece. Framantati bine pana obtineti un aluat. Infasurati aluatul sub forma unei mingi intr-o folie si dati la frigider pentru cca 30 minute.
Ungeti o tava cu diametrul de aproximativ 28 cm si presarati tava cu putina faina. Intindeti aluatul intr-o foaie de aproximativ 3 mm grosime.
Incalziti cuptorul la 200 grade C. Deasupra foii puneti coacaze una langa alta, apoi din loc in loc puneti cate o felie de banana si stropiti cu miere. Coaceti tarta pentru aproximativ 30 minute. Dupa ce este gata, daca doriti, deasupra fiecarei felii de banana adaugati cate o afina.

Citeste si ...


Tarta cu mure si mere


Ardei umpluti cu orez


Cookie-uri cu fulgi de ciocolata


Tarta Tatin cu mere (II)