Tarta cu ciocolata neagra ornata cu frisca si zmeura



Ingrediente:
8 linguri faina
o lingurita praf de copt
un varf cutit de sare
160 g ciocolata neagra
160 g unt
400 g zahar tos
4 oua batute usor
o lingurita esenta de vanilie
200 g zmeura prospata
200 ml frisca batuta


Mod de preparare:
Amestecati impreuna, intr-un castron, faina, praful de copt si sarea. Dati deoparte.
Fierbeti la foc mic ciocolata si untul, amestecand continuu pentru a nu se lipi. Dupa ce se topeste, dati la o parte de la foc, adaugati zaharul, oualele, esenta de vanilie si compozitia cu faina, amestecand pana la omogenizare.
Ungeti tava de copt cu unt si turnati aluatul in aceasta. Dati tarta la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 20-25 minute la foc potrivit.
Dupa ce tarta s-a copt, o dati la racit apoi o ornati cu frisca si zmeura.

 

 

Citeste si ...


Tarta cu prune


Tarta cu piersici


Tarta cu capsuni si rubarba


Prajiturele cu fulgi de ciocolata