Tarta cu bacon si legume



Ingrediente pentru blat:
500 g faina
250 g branza de vaca
10 linguri ulei
doua oua
1 praf de sare
1 lingurita praf de copt
Ingrediente pentru umplutura:
500 g brocoli,
200 g bacon feliat,
500 g rosii cherry,
doua oua doua galbenusuri,
200 g cascaval ras,
500 ml smantana,
sare, piper.


Mod de preparare:
Aluatul il preparati astfel: Amestecati branza de vaca cu ulei, sare si ou; inglobati faina amestecata cu praf de copt si framantati. Dati acest aluat pentru 30 minute la frigider. Ungeti o forma de cca 26 cm si tapetati cu faina.
Intindeti o foaie de aluat, asezati in forma si ridicati marginea.
Intepati blatul in mai multe locuri cu o furculita.
Mod preparare umplutura:
Spalati bine brocoli, taiati cotoarele si separati buchetele. Dupa ce le taiati in felii, le fierbeti cu apa sarata penttru aprox 4 min. Le treceti prin jet de apa rece pentru a nu se lipi si le lasati sa se scurga.
Taiati si baconul in bucati mici.
Incingeti cuptorul la 180 grade C. Repartizati pe blatul preparat legumele si baconul. Separat, bateti oul cu galbenus, smantana, cascaval, sare si piper. Turnati acest amestec peste legume si coaceti tarta aprox 45 minute.

Citeste si ...


Tavu Gogsu


Prajitura cu stafide si rom


Prajitura cu zmeura si branza


Tarta cu prune