Supa de salata verde cu afumatura



Ingrediente:
4 fire ceapa verde,
4 fire usturoi verde,
6 salate mici,
50 g sunca afumata, taiata fasii subtiri,
4 linguri ulei,
doua oua,
sare,
piper si otet dupa gust.


 

Mod de pregatire:
Tocati ceapa si usturoiul, salata o taiati fasii subtiri. Puneti la fiert trei litri de apa impreuna cu ceapa si jumatate din usturoi. Lasati sa fiarba 10 minute, apoi adaugati salata si mai lasati la fiert 2-3 minute.
Intre timp incalziti uleiul si prajiti in el sunca afumata. Cand este aproape gata, puneti si restul de usturoi, la foc mic, amestecand, pana ce usturoiul s-a inmuiat. Turnati acest amestec de sunca si usturoi peste supa si mai dati un clocot. Luati oala de pe foc.
Din cele doua oua faceti o omleta si coaceti in tigaia in care ati prajit sunca. Taiati omleta in fasii si puneti-o in supa, apoi mai dati un clocot.
La sfarsit potriviti supa de sare si piper.

Citeste si ...


Ceapa murata in otet (I)


Tochitura


Prajitura cu ness


Racituri (piftie) de porc