Spaghete cu fructe de mare



Ingrediente pentru patru portii:
400 g spaghete
50 ml ulei
trei catei de usturoi
500 g fructe de mare (congelate sau nu)
zeama de la 1/2 lamaie mica
1/2 pahar de vin alb sec
cca 300 ml suc de rosii
1 rosie
1 lingura de smantana
oregano, sare, piper.


Mod de preparare:
Am pus sa fiarba apa, iar cand a inceput sa clocoteasca am adaugat spaghetele. Intre timp m-am ocupat de sos. Am spalat bine, cu apa rece, fructele de mare si le-am taiat pe cele mari. Le-am pus sa se opareasca pentru cca 2-3 minute. Am tocat marunt usturoiul si l-am calit in uleiul incins, dupa care am adaugat fructele de mare. Le-am calit si pe acestea putin cu usturoiul, apoi am adaugat zeama de lamaie si vinul alb. Dupa trei minute, am adaugat si rosia taiata cubulete, sosul de rosii, oregano, sare si piper, lasand pe foc inca 7-8 minute. La sfarsit am pus smantana.

Citeste si ...


Paste cu carnati si ardei grasi


Tarta cu capsuni si rubarba


Ciorba de burta


Cuscus cu piept de pui la gratar