Prajitura cu mere si miez de nuca (sau migdale)



Ingrediente:
2 1/2 ceasca faina de grau,
1/2 cana de lapte cu continut scazut de grasime,
3 oua,
1 1/3 ceasca de zahar,
o lingura de extract de vanilie,
3/4 ceasca ulei,
3 lingurite praf de copt,
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu,
3 cani mere, tocate, circa 4 – 5 mere medii.
Pentru topping:
5 linguri de zahar,
5 linguri mieji de nuca (puteti inlocui cu migdale),
4 linguri de unt,
o lingura ulei,
4 linguri faina de grau,
1/2 lingurita de scortisoara.


Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 176 grade C. Ungeti o forma cu diametrul de aproximativ 23 cm.
Intr-un castron amestecati oua, zahar, ulei, extract de vanilie si lapte. Adaugati faina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt si amestecati in continuare. Incorporati merele tocate in aluat. Turnati aluatul in forma.
Combinati ingredientele pentru topping si presarati uniform peste aluat. Coaceti pentru 1 1/4 ora, facand test cu un bat introdus in centru.
SFAT: Puteti cerne faina, bicarbonat de sodiu si praful de copt inainte de a adauga la ingredientele umede.

Citeste si ...


Cozonac moldovenesc


Langosi cu cartofi


Briose cu zmeura si chips-uri de ciocolata alba


Prajitura cu pere, cacao si portocale