Piure de cartofi dulci cu scortisoara si sirop de artar



Ingrediente:
un kg cartofi dulci, decojiti, taiati mare,
1/2 lingurita sare,
un baston de scortisoara,
doua linguri sirop de artar,
1 1/2 lingura unt sau ulei.


Mod de preparare:
Intr-o cratita de marime potrivita se pun cartofii, sarea, bastonul de scortisoara si apa cat sa cuprinda cartofii. Se fierb 20 de minute descoperiti, amestecand ocazional, pana se inmoaie. Se scurg. Se scoate bastonul de scortisoara.
Se repun cartofii in cratita. Se adauga 1 1/2 lingura de sirop de artar si unt. Se zdrobesc cu mixerul, pana se obtine un piure omogen. Piureul se serveste stropit cu restul de sirop de artar.

Citeste si ...


Sarailie


Mini-eclere cu crema


Tochitura macelareasca a la Miacori


Tarta Tatin cu mere (II)