Orez cu ardei si fructe de mare



Timp de preparare: 30 min.

Ingrediente:

1 pachet amestec orez cu fructe de mare,
2 ardei grasi,
1 ardei capia,
1 lamaie,
ceapa verde,
500 g spanac,
usturoi,
200 g midii decorticate,
300 ml vin alb,
sare,
piper,
ulei de masline,
busuioc,
150 g parmezan.



Mod de preparare:

Spanacul se curata, se spala si se rupe in bucatele. Se amesteca bine cu ardeii grasi taiati in felii mari, doua linguri de ulei, sucul de la lamaie, o legatura de ceapa verde tocata marunt, sarea si piperul.

Midiile se pun la fiert impreuna cu vinul, un litru de apa, sarea si piperul, se pun intr-o strecuratoare si se lasa la racit.

O legatura de ceapa verde, doi catei de usturoi si ardeiul capia se curata, se spala si se toaca marunt. Se incing patru linguri de ulei intr-o cratita, se pun legumele toate si se calesc pana cand se inmoaie.

Se presara amestecul de orez cu fructe de mare, se toarna o cana de apa si se lasa sa fiarba la foc mic.

Se condimenteaza, se adauga midiile fierte si se mai lasa la clocotit pana cand orezul este gata.

Se presara busuioc tocat si parmezan ras, se amesteca si se serveste imediat cu salata de legume.

La amestecul de orez cu fructe de mare se mai pot adauga si dovlecei taiati in cubulete.

Citeste si ...


Tort de ciocolata a la Cris


Ciulama de pui cu ciuperci si smantana


Bulion de zarzare


Supa cu sparanghel