Gomboti cu prune



Ingrediente:
un kg cartofi
doua oua
o lingurita zahar
o lingurita sare
doua lingurite ulei
350 g faina
un kg prune
scortisoara dupa gust
un pachet pesmet
zahar dupa gust.


Mod de preparare:
Fierbati cartofii ca si cand ati prepara piure, ii zdrobiti si ii lasati sa se raceasca. Adaugati peste cartofi ouale, zaharul, sarea, uleiul si faina. Amestecati bine pana la omogenizare.
Prunele le puneti cu zaharul si scortioara. Le lasati cca 30 minute. Luati din aluat, intindeti, puneti o pruna si apoi inveliti. Pentru a nu se lipi aluatul de degete dati cu faina.
Introduceti galustele in oala in care clocoteste apa cu sarea. Dupa ce se ridica sus le mai lasati cca trei minute sa fiarba. Le scoateti apoi cu o paleta si le tavaliti pe rand in pesmet cu zahar. Pesmetul il caliti putin, cca 2-3 minute.
Le serviti cu peste cu zahar amestecate si cu smantana.

Citeste si ...


Friptura de porc cu ierburi aromate


Ciorba de fasole verde


Tort Zebra


Compot de piersici