Ghiveci de legume cu orez



Ingrediente:
200 g orez,
3 morcovi,
4 echalote (cepe mai mici si lunguiete),
3 jumatati de ardei gras,
o lingura marar tocat,
cca doua cani cu apa,
350 ml bulion de rosii,
ulei, sare, piper.


Mod de preparare:
Curatati si tocati legumele, le puneti la rumenit (pana cand ceapa se inmoaie), in putin ulei. Adaugati orezul si amestecati.
Mai lasati 2-3 minute pe foc mic. Sarati, piperati si adaugati mararul.
Turnati apa fierbinte, astfel incat sa cuprinda legumele si orezul. Acoperiti si lasati pe foc, pana cand orezul este aproape fiert. Adaugati bulionul de rosii, amestecati si mai lasati sa fiarba la foc mic, pana cand se leaga sosul cu orezul si legumele.

Citeste si ...


Gem de prune cu nuci


Tarta cu cirese


Friptura de porc cu spanac


Prajitura cu afine si suc de lamaie