Gem de prune cu nuci



Ingrediente:
aproximativ o farfurie plina cu prune curatate,
un kg zahar,
trei pahare cu apa,
20-30 nuci,
1/2 baton de vanilie,
1/2 lamaie.


Mod de preparare:
Alegeti prune mari, frumoase si tari. Rupeti coditele prunelor, le spalati si le curatati de coaja (pentru a indeparta coaja le puneti intr-o sita si le introduceti cu totul intr-un vas cu apa clocotita pentru cca un min. Scoateti apoi si puneti intr-un vas cu apa rece. Dupa aceasta operatie fructele se curata foarte usor). Introduceti prunele in in solutie de bicarbonat unde le tineti 2-3 ore. Le clatiti apoi cu apa rece, le scoateti samburii cu un betisor si le puneti la zvantat pe un prosop curat. Samburii ii inlocuiti cu miez de nuci verzi fara pielita. Prunele le introduceti in siropul de zahar bine legat, impreuna cu batonul de vanilie si le fierbeti la foc iute. Cand este aproape gata adaugati feliile de lamaie, iar cand e suficient de legata, luati de pe foc, lasati sa se raceasca dupa care puneti gemul in borcane si capsati.

Citeste si ...


Salata de prune si struguri cu sos de vin


Dulceata de trandafiri


Prajitura cu caise si mascarpone


Castraveti in saramura