Fusilli cu legume prajite



Ingrediente:
doua linguri ulei de masline,
o ceapa mare dulce, taiata felii fine,
un ardei gras galben, curatat, tocat,
un dovlecel (600 g), decojit, fara seminte, taiat in bucati de 2.5 cm,
1/2 lingurita sare,
1/4 cana busuioc proaspat, tocat marunt,
5 catei de usturoi, tocati marunt,
o cana rosii cherry, taiate in jumatati,
4 cani frunze de spanac tanar, curatate,
4 cani supa de pasare, degresata,
200 g paste fusilli.


Mod de preparare:
Intr-o tigaie mare de teflon, se incinge o lingura de ulei, la foc potrivit. Se adauga ceapa si ardeiul gras. Se calesc 5 minute, pana se inmoaie. Se adauga dovlecelul, 1/4 lingurita de sare, busuiocul si jumatate din cantitatea de usturoi. Se acopera si se calesc 8 minute, amestecand ocazional. Se creste flacara. Se descopera si se mai lasa pe foc 5-7 minute, amestecand ocazional, pana cand legumele s-au rumenit putin, iar dovleacul s-a inmuiat. Se pune amestecul de legume intr-un castron mare. Se adauga rosiile.
In aceeasi tigaie, se incinge restul uleiului, la foc potrivit. Se adauga usturoiul ramas, 1/4 lingurita de sare si spanacul. Se calesc doua minute, amestecand ocazional, pana cand se inmoaie spanacul. Se adauga peste amestecul de dovleac.
Intre timp, intr-o oala mare, se da in clocot supa, impreuna cu doua cani de apa. Se adauga fusilli. Se fierb pana se inmoaie, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se pastreaza 1/4 cana din lichidul in care au fiert. Se scurg fusilli. Se combina cu amestecul cu dovlecel si lichidul pastrat de la fierbere. Se serveste.

Citeste si ...


Dios Pite


Gogosari murati muntenesti


Peste file cu legume in stil asiatic


Clatite cu mozzarella si ciuperci