Dulceata de struguri



Ingrediente:
doua kg zahar,
6 linguri zeama de lamaie,
doua kg boabe struguri,
doua batoane vanile,
6 pahare apa.


Mod de preparare:
Alegeti boabe boabe mari de struguri, le curatati de pielita si de sambari si puneti intr-un tifon sa se scurga. Puneti zaharul la legat, la primele clocote adaugati doua linguri de zeama de lamaie. Lasati sa se lege, stingeti focul pentru a se linisti clocotele si adaugati strugurii. Mai lasati 15 minute, apoi continuati fierberea. Adaugati si restul de lamaie si cand este aproape gata, adaugati vanilia. Lasati la fiert pana dulceata se leaga, siropul sta bob. Luati spuma, dati la racit, iar apoi puneti dulceata in borcane pentru a o folosi pe timp de iarna.

Citeste si ...


Ceapa murata in otet (II)


Inghetata cu ciocolata alba


Prajitura cu mure si mere


Tort cu ciocolata si caramel