Dulceata de pepene galben



Ingrediente:
doua kg zahar
doua batoane vanilie
doua batoane scortisoara
o lamaie 1/2
doua farfurii cu varf cubulete de miez de pepene galben
6 cani cu apa


Mod de preparare:
Alegeti pepene galben cu miezul tare si parfumat. Taiati in doua, eliminati semintele, apoi curatati de coaja si taiati pepenele in cubulete. Le puneti intr-un tifon si le introduceti iîntr-o oala cu apa clocotita, asezata pe marginea sobei. Nu trebuie fierte cubuletele, ci doar tinute in apa clocotita pana cand se inmoaie.
Clatiti cu apa rece si lasati la scurs. Separat, fierbeti un sirop din zahar si apa in care adaugati scortisoara si vanilia, taiata marunt. Dupa ce siropul este legat, adaugati cubuletele de pepene si mai fierbeti, la foc mic, pana ce se leaga dulceata. La sfarsit adaugati sucul de la lamaie si amestecati bine in dulceata. Dupa ce dulceata se raceste, o puneti la borcane pentru a o folosi pe timp de iarna.

Citeste si ...


Gem de caise


Placinta cu branza si crema de lamaie


Prajitura de ciocolata


Ciorba de fasole verde