Dorada in crusta de sare



Timp de preparare: 30 min.

Ingrediente:

1 dorada,
2 felii lamaie,
3-4 linguri sare grunjoasa,
1 lingurita cu varf de faina.


Mod de preparare:

Se spala pestele, se pune la scurs (nu se mai curata solzii) si in interiorul sau se pun feliile de lamaie.

Se amesteca sarea cu faina si apa.

Se pune hartie de copt in tava, pestele se unge pe o parte cu jumatate din amestecul de mai sus, apoi se aseaza in tava pe partea unsa si peste el se toarna restul compozitiei, omogenizand astfel incat sa fie acoperit total.

Se da la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste crusta de sare.

Se scoate si se desface crusta cu atentie, eliminandu-se cu tot cu pielea pestelui.

Se poate servi adaugand felii de lamaie sau mujdei de usturoi.

Citeste si ...


Tarta cu ciocolata si lamaie


Dios Pite


Cornulete de Craciun


Paste Primavera