Creveti cu tofu



Timp de preparare: 30 min.

Ingrediente:

500 g creveti decorticati,
500 g branza tofu,
200 g spanac verde,
1 salata verde,
1 legatura de leurda,
1 ou,
50 g seminte de susan,
sare,
piper,
seminte de chimen,
1 lamaie,
sos de soia,
marar,
ulei de masline.



Mod de preparare:

Branza tofu se scurge de zer, se taie in felii subtiri, apoi in patrate. Se prajeste in ulei incins, se scoate pe un servet absorbant si se pune intr-un castron.

Crevetii se tin timp de 10 min. in sos de soia (o lingura), se scot cu o spumiera si se scurg. Se condimenteaza, se trec prin oul batut, apoi prin semintele de susan. Se prajesc in ulei incins pana cand capata un aspect crocant, se scot si se pun pe un servet absorbant.

Spanacul, leurda si salata verde se spala, se scurg de apa si se toaca marunt. Se pun intr-un vas, se condimenteaza, se toarna sucul de la lamaie, doua linguri de ulei de masline si mararul tocat.

Se presara o lingurita de seminte de chimen, se amesteca si se serveste alaturi de crevete si branza tofu calduta.

In loc de suc de lamaie, se poate folosi otet de mere.

Citeste si ...


Supa de rosii


Aperitiv de vinete si gogosari


Buseuri cu legume


Cartofi gratinati cu bostan