Copane cu ciuperci si smantana



Ingrediente pentru 4-5 portii:
8 copane de pui,
800 g ciuperci,
o ceapa,
800 ml smantana,
5-6 linguri ulei,
sare, piper.


Mod de preparare:

Fierbeti copanele cca 20-30 minute. Dupa ce le fierbeti, le prajiti in cinci linguri de ulei, la foc mic, pana ce se rumenesc. Separat caliti ceapa intr-o lingura de ulei. Spalati, curatati si taiati felii ciupercile. Adaugati ciupercile peste ceapa calita si le gatiti timp de 15-20 minute, in sucul propriu, pana la rumenire. Peste ciupercile gatite, adaugati smantana si amestecati pentru o jumatate de minut. Adaugati copanele prajite si scurse de ulei.
Mai gatiti cca un minut si condimentati, dupa gust. Se servesc cu mamaliguta calda.

Citeste si ...


Varza cu carnati


Briose cu capsuni si frisca


Peste la cuptor


Zucchini gratinati, umpluti