Ciorba de ciuperci



Ingrediente:
500 g ciuperci,
2-3 morcovi,
o ceapa,
150 g smantana,
100 g iaurt,
un galbenus,
un catel usturoi,
sare, piper, patrunjel.


Mod de preparare:
Spalati ciupercile si le taiati fasiute lungi. Curatati si dati prin razatoare morcovii. Tocati marunt ceapa, iar mai apoi o caliti in putin ulei. Adaugati morcovii, mai lasati cateva minute, amestecand din cand in cand dupa care adaugati apa. Dupa ce incepe sa fiarba puneti ciupercile taiate, condimentati cu sare si piper si lasati sa fiarba pana se inmmoaie ciupercile. Separat amestecati galbenusul cu smantana, iaurtul si usturoiul pisat. Cand ciupercile sunt fierte scoateti cateva linguri din ciorba si puneti in amestecul de smantana, omogenizati bine si cand ciorba s-a mai racit putin adaugati amestecul de smantana in ciorba, iar in final presarati patrunjel proaspat tocat.

 

 

Citeste si ...


Briose cu portocale


Pui cu ciuperci


Fasole verde cu mazare


Marmelada de capsuni