Ceapa murata in otet (II)



Timp de preparare: 30 min.

Ingrediente:
2 kg ceapa arpagic,
1 l otet alb,
100 g zahar,
frunze de busuioc,
4 foi de dafin,
boabe de piper negru,
sare.


Mod de preparare:

Se curata ceapa si se baga in apa calda cu sare, in care s-au pus cateva linguri de otet si se lasa 3 min., apoi se scoate ceapa, se zvanta si se pune in borcane, se apasa usor pe fiecare ceapa ca sa se umple mai bine borcanele. Otetul se amesteca cu zaharul, busuiocul, foile de dafin si se da in clocot. Se strecoara amestecul si se toarna in borcane. In fiecare borcan se pun cateva boabe de piper si frunze de busuioc proaspat. Se inchid bine borcanele si se depoziteaza la loc racoros si intunecos. Se serveste alaturi de mancaruri de carne sau legume.

Citeste si ...


Orez cu ardei si fructe de mare


Tocanita de iepure cu galuste


Reteta ketchup dulce


Eclere cu ciocolata si banane