Briose cu migdale, vanilie si zmeura



Ingrediente:
175 g, unt nesarat topit si racit
o cana (100 g) migdale de sol
6 albusuri de ou, usor batute
2 lingurite extract de vanilie
1 1/2 cana (210 g) zahar pudra
1/2 cana (70 g) faina
o cana (105 g) zmeura proaspata sau congelata


Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 190° C. Pregatiti 10 forme de briose cu hartie de copt.
Puneti untul, migdale macinate, albusuri de ou, vanilie, zahar pudra si faina intr-un castron mare si amestecati pana sunt bine combinate. Puneti acest aluat in cele 10 forme de briose, putin mai mult de 1/2 in fiecare forma. Deasupra puneti 3-4 bucati de zmeura la fiecare briosa, apasandu-le pe fiecare in aluat. Dati la cuptor pentru aproximativ 25 minute.

Citeste si ...


Prajiturele cu miere, curmale si nuci


Aluat frantuzesc


File afumat de peste cu salata de legume


Reteta ketchup dulce